Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Een fiets op maat met Bike Totaal bodyscanning

Welke fiets past bij mij?

Een goede zitpositie op de fiets voorkomt rug- en gewrichtsklachten

Framemaat

Veel mensen vragen zich af:  "Welke maat fiets heb ik nodig". De framemaat zegt echter niet alles. Welke fiets voor u geschikt is, hangt ook af waarvoor u de fiets gaat gebruiken, en aan welke eisen de fiets moet voldoen.

Framegeometrie

De framegeometrie is nog veel belangrijker. Deze is per model verschillend en is van grote invloed op uw zitpositie (rechtop, iets voorovergebogen of zeer sportief).  

Zithouding

Want niet alleen het formaat van het frame bepaalt hoe u optimaal op de fiets zit, maar ook de juiste ergonomische instelling; de hoogte van het zadel, de hoogte van het stuur en de afstand tussen het zadel en het stuur. Met een juiste zithouding voorkomt u klachten aan schouders, polsen, rug, nek en knieën.

Proefrit

Bij Bike Totaal krijgt u deskundig advies goed over framemaat, framegeometrie en de zithouding. Maak daarna proefritten op diverse modellen en ervaar zelf de verschillen. Zo zoekt u samen de  best passende fiets uit. 

Afstellen

Na de aankoop worden voor u stuur, zadel, pedalen en handvatten goed afgesteld, zodat u heerlijk kunt genieten van vele comfortabele kilometers fietsplezier!

Bike Totaal bodyscanning systeem

Om de juiste framemaat, framegeometrie, zithouding en afstellen te kunnen bepalen hebben veel Bike Totaal winkels het perfecte meetsysteem. Bodyscanning is een innovatief meetsysteem dat in samenwerking tussen orthopeden, fysiotherapeuten, wielrenners, fietsers, ingenieuren en tweewielerspecialisten is ontwikkeld. Hiermee meet de Bike Totaal vakman u snel op, zonder dat u daarbij wordt aangeraakt.

Bekijk hier een video over hoe het bodyscanning systeem precies werkt.

Wat wordt er precies opgemeten?

Met de bodyscanning wordt u opgemeten voor de juiste framemaat en afstelling van uw fiets..Vijf punten van uw lichaam worden gescand zonder dat u hierbij aangeraakt wordt:

 • lichaamslengte
 • schouderbreedte
 • schouderhoogte
 • bekkenkamhoogte
 • vuisthoogte

De Bike Totaal tweewielerspecialist vraagt u ook naar uw persoonlijke voorkeuren:

 • Waar gaat u de fiets voor gebruiken?
 • Aan welke eisen moet de fiets voldoen?

Deze afstanden worden door de bodyscanning berekend zodat de fiets op uw lichaam afgesteld wordt.

Deze informatie wordt dan gecombineerd met de meetgegevens. De Bike Totaal vakman adviseert u dan over het type fiets dat het meest geschikt voor u is. Afhankelijk van het type fiets berekent het meetsysteem de juiste stand  van:

 • het stuur
 • het zadel
 • de pedalen
 • de handvatten.

Want niet alleen het formaat van het frame bepaalt hoe u optimaal op de fiets zit, maar ook de juiste ergonomische instelling ; de hoogte van het zadel en het stuur en de afstand tussen het zadel en het stuur.

Met dit professionele advies krijgt u een fiets perfect op maat en afgesteld.

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen