Geschiedenis

Onze geschiedenis

Arie-Willem Stout is de derde generatie. Zijn opa, Arie Stout, is in  september 1925 begonnen met een motor- en rijwielhandel met reparatie inrichting. Zijn vader Wim en zijn broer Adrie hebben het bedrijf overgenomen en uitgebouwd. In 2000, na het overlijden van zijn oom, is Arie-Willem erbij gekomen en gestopt met werken bij Rema Tiptop in Veenendaal  waarvoor hij een heleboel rijwielzaken in de Benelux heeft bezocht. Arie-Willem Stout is nu de directeur/eigenaar, maar Wim is nog steeds heel actief in het bedrijf. In 2002 is een nieuw pand gebouwd op de plaats van het oude, om van de winkel, die toen veel kleinschaliger was, een fietsenspeciaalzaak te maken. Nog geen acht jaar later groeide het bedrijf opnieuw uit zijn jas en moest er opnieuw  worden uitgebreid om het steeds breder wordende assortiment goed te kunnen presenteren. Dat kon door twee huizen bij de zaak te betrekken.

Inmiddels werken er negen mensen bij de fietsenspeciaalzaak, die nog steeds een reparatieafdeling heeft. Wij onderscheiden ons door klantvriendelijkheid, dienstverlening en deskundigheid. De inzet is vorig jaar ook beloond met de toekenning van de prijs voor de beste Bike Totaal winkel van 2011.

Er worden nu veel race- en ATB-fietsen (mountainbikes) verkocht, deze fietsen hebben dan ook een ruime presentatie gekregen. Ook hometrainers en het aanbod van dames-, heren- en kinderfietsen in alle soorten en maten en prijsklassen is zeer uitgebreid. Echt booming, zoals dat heet, zijn elektrische fietsen met trapondersteuning, vooral bij het oudere publiek. De motortjes zijn zo klein dat ze tegenwoordig vrijwel onzichtbaar zijn. Nieuw is ook de binnen fietsen met trapondersteuning tegen de computer. Zo’n fiets heeft ook echt een remmende werking. Ook fietsen met voordragers zijn heel erg populair.

Over het algemeen kun je zeggen dat wij de fiets verkopen die bij de klant past. De een wil een fiets om boodschappen te doen of naar het werk te gaan, de ander wil sporten op een racefiets of een fitnessfiets hebben, alles kan.  We hebben zowel nieuwe als kwalitatief goede gebruikte fietsen.